Επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας

Στο παρακάτω άρθρο θα αναπτύξουμε την ακριβή χρήση και δυνατότητα μιας ομπρέλας παραλίας. Θα γίνει αναφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά και τα αξεσουάρ που τη συνοδεύουν για να μπορεί κανείς να αναπτύξει καλύτερα κριτήρια πριν την αγορά μιας αξιόπιστης και ταυτόχρονα οικονομικής ομπρέλας παραλίας.

Τι είναι οι επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας

Οι επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας είναι μια υποκατηγορία των επαγγελματικών ομπρελών θαλάσσης που είναι σχεδιασμένες ειδικά για την ακροθαλασσιά. Επειδή χρησιμοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι σε οργανωμένες πλαζ και beach bar, τα χαρακτηριστικά και τα αξεσουάρ τους είναι απόλυτα κατάλληλα για χρήση δίπλα στη θάλασσα.

Για πού είναι κατάλληλες οι ομπρέλες παραλίας

Οι επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας προορίζονται για χρήση σε παραλίες, όπου δεν υπάρχει σταθερό έδαφος για να στηριχτούν (π.χ. άμμος ή βότσαλα) ή άλλες κατασκευές που να παρέχουν προστασία από την έκθεση στον ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας. Θα τις βρούμε σε οργανωμένες πλαζ με ενοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες ή ακόμα σε ιδιωτικές παραλίες, σε beach bar, καφετέριες και σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή εστιατόρια όπου οι θαμώνες απολαμβάνουν τη σκιά τους στην παραλία. Τυπικά, οι επαγγελματίες τις διαθέτουν σε συνδυασμό με ξαπλώστρες και τραπεζάκια, γι’ αυτό και οι κατασκευαστές φροντίζουν συχνά να προσφέρουν τέτοια σε τιμές πακέτου μαζί με τις ομπρέλες.

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ομπρελών παραλίας

Οι επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας είναι σχεδιασμένες για τις ειδικές συνθήκες μιας παραλίας και για να μεγιστοποιούν την απόλαυση των λουομένων. Ο σκελετός μιας τέτοιας ομπρέλας είναι πτυσσόμενος από υλικά μεγάλης αντοχής (αλουμίνιο ή ξύλο, αν και το ξύλο παρά την φυσική του ομορφιά δεν προτιμάται λόγω μειωμένης συγκριτικά αντοχής στις συνθήκες παραλίας). Οι βάσεις είναι βαριές και στιβαρές για να παρέχουν επαρκή στήριξη της ομπρέλας πάνω σε ασταθές έδαφος όπως η άμμος ή τα βότσαλα, αλλά εύκολα μεταφερόμενες ώστε να μην αποτελούν παραφωνία όταν οι ομπρέλες έχουν συγκεντρωθεί σε αποθηκευτικό χώρο.

Ο σκελετός και τα υφάσματα περνούν ειδική επεξεργασία για να αντέχουν στην αλμύρα, στο θαλασσινό νερό και στη μούχλα. Τα υφάσματα διαθέτουν υψηλό δείκτη προστασίας από υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

Στις παραλίες, ειδικά προς το τέλος του καλοκαιριού, τα ξαφνικά μπουρίνια μπορούν να αποτελέσουν πρόβλημα στις κοινές ομπρέλες. Γι’ αυτό, οι επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας διαθέτουν ειδικούς αεραγωγούς που αυξάνουν σημαντικά την αντοχή τους στον άνεμο.

Η σωστή αισθητική προσελκύει πελάτες, γι’ αυτό οι καλές επαγγελματικές ομπρέλες παραλίας είναι διαθέσιμες σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, με χαρούμενα ανεξίτηλα χρώματα και τη δυνατότητα εκτύπωσης σχεδίων, λογοτύπων ή διαφημιστικών επάνω τους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των καλών επαγγελματικών ομπρελών παραλίας είναι η ευκολία χρήσης από τους ίδιους τους πελάτες χωρίς να χρειάζεται να απασχολούν τους υπαλλήλους της επιχείρησης για να τις ανοιγοκλείνουν ή να τις ρυθμίζουν. Αυτό επιτυγχάνεται με έξυπνους μηχανισμούς μεγάλης αντοχής.

Βεβαίως, ομπρέλα χωρίς ξαπλώστρα δεν γίνεται. Ξαπλώστρες από διάφορα υλικά όπως αλουμίνιο, ξύλο ή ακόμα και ψάθινες είναι συχνά διαθέσιμες από τους κατασκευαστές ομπρελών σε δελεαστικές τιμές πακέτου.

Στις παραλίες μπορούν να τοποθετηθούν και μόνιμα κιόσκια ή άλλα είδη σταθερής σκίασης. Οι ομπρέλες παραλίας όμως προτιμώνται γιατί έχουν χαμηλότερο κόστος αγοράς και φθηνότερη συντήρηση ενώ, στις περισσότερες περιπτώσεις, προσφέρουν ένα πιο κομψό αποτέλεσμα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομπρέλες με ξύλινο σκελετό (σε αντίθεση με αυτές που διαθέτουν σκελετό από αλουμίνιο) είναι πιο ευαίσθητες σε καιρικές καταπονήσεις, που -όπως είναι αναμενόμενο- αυξάνει σημαντικά το κόστος συντήρησης για την προστασία του ξύλου.