Επαγγελματικές ομπρέλες θαλάσσης

Ξύλινη ομπρέλα παραλίας

Ένα από τα πιο διαδεδομένα προϊόντα που συναντούμε στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι οι επαγγελματικές ομπρέλες θαλάσσης. Χάρη στο υπέροχο κλίμα, οι χιλιάδες παραλίες της χώρας μας γίνονται πόλος έλξης για εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Όμως η υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Αυτός είναι και ο λόγος που στις οργανωμένες παραλίες εκτός από ξαπλώστρες οι επιχειρηματίες εξοπλίζουν τις πλαζ με ομπρέλες θαλάσσης. Επειδή σε πολλούς από εμάς αρέσει η ελευθερία επιλογής και το κολύμπι σε θάλασσες όπου δεν υπάρχουν συστήματα σκίασης, τότε αγορά μιας ομπρέλας θαλάσσης, με χαμηλό κόστος, είναι απαραίτητη.

Πριν προχωρήσουμε όμως στην αγορά μιας ομπρέλας θαλάσσης θα πρέπει να γνωρίζουμε κάποιες μικρές αλλά σημαντικές λεπτομέρειες. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να διαλέγουμε ομπρέλα με ανοιχτόχρωμο πανί. Το σκούρο πανί σου δίνει την αίσθηση της ‘’παχιάς’’ σκιάς, αλλά συσσωρεύει την ηλιακή θερμότητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η θερμοκρασία κάτω από την ομπρέλα. Επιπλέον τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να  είναι ακρυλικά ή πολυέστερ, 100% αδιάβροχα και αντιανεμικά. Για αυτό τον λόγο τοποθετούνται υδρορροές και αεραγωγοί στην κορυφή των ομπρελών θαλάσσης.

Για να είναι στιβαρή η κατασκευή θα πρέπει οι ακτίνες αλουμινίου να συνδυάζονται με ενισχυμένο ιστό ώστε  η ομπρέλα θαλάσσης να αποκτά επιπλέον αντοχή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η βαφή του σκελετού, ο οποίος είναι από τα βασικά εξαρτήματα του εξοπλισμού, θα πρέπει να γίνεται με ηλεκτροστατική επικάλυψη ώστε να προστατεύεται η ομπρέλα από την υγρασία και την αλμύρα της θάλασσας.

Η βάση στήριξης στις επαγγελματικές ομπρέλες θαλάσσης είναι εξίσου σημαντική όσο και τα υπόλοιπα μέρη του εξοπλισμού. Ανάλογα με τις διαστάσεις και τον τύπο της ομπρέλας πχ (βαρέως τύπου) οι βάσεις είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να παρέχουν την απόλυτη προστασία στον χρήστη. Στο εμπόριο υπάρχουν εξωτερικές μεταφερόμενες, είτε βιδωτές ή πακτωμένες βάσεις, εξαιρετικής ποιότητας και σε πολύ φθηνές τιμές.

Στην Ελλάδα, τα εργοστάσια κατασκευάζουν επαγγελματικές ομπρέλες θαλάσσης υψηλών προδιαγραφών και σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τις εισαγόμενες. Από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει ο πελάτης με την αγορά μιας ομπρέλας θαλάσσης από ελληνική εταιρεία είναι η εύκολη εύρεση ανταλλακτικών και η συντήρηση που παρέχεται σε χαμηλό κόστος.